Blog: Facebook, maar dan vanuit de hemel

Blog: Facebook, maar dan vanuit de hemel
augustus 7, 2014 Floncker

Blog

Facebook vanuit de hemel

Facebook vanuit de hemel
Pas schreef ik een rouwadvertentie. Voor een actieve vrouw van 42. Midden in het leven. Zo liet ook haar Facebook-pagina zien. Meer dan 500 vrienden volgden haar dagelijks leven. Heel vreemd om zo een kijkje te nemen in haar leven. En ook mooi dat iemand online voortleeft. Toch knaagde het. Wat doet het met je om online vriend te zijn van iemand met wie je offline geen koffie kunt drinken? En wat gebeurt er met je profiel als je het tijdelijke voor het eeuwige verwisselt? Toch maar even uitgezocht.

Het komt goed
Mocht je tijdens je leven nog geen sporen hebben verdiend, dan komt het uiteindelijk toch goed. Je ontvangt namelijk een herdenkingsstatus. Daarmee duikt je profiel niet meer op bij de suggesties. Echte vrienden kunnen het profiel nog bekijken, maar gevoelige informatie zoals statusupdates en contactinformatie verdwijnt. Het account zelf wordt vastgezet, zodat niemand kan inloggen. Wel kunnen familie en vrienden nog boodschappen achterlaten op het prikbord van de overleden gebruiker.

  • "Luisteren naar je doelgroepen is met social media gemakkelijker dan ooit. De kunst is om wat je hoort te vertalen in ambities en daadkracht."
    - José van Santen, Floncker

Ook werken met Floncker? Neem dan contact met ons op.